The Cure was in het Sportpaleis!

en dus was An daar ook. Uiteraard.

The Cure - Sportpaleis 12 nov. 2016 (anv.be)

Ik ben nog steeds onder de indruk. De beklijvende versie van Sinking. De mokerslagen uitdelende Give me it. De bijna jazzy versie van Lovecats. Vroeger was ik teleurgesteld als ze ‘de hitjes’ begonnen te spelen op het einde. Nu spelen ze die zo verfrissend en enthousiast dat het terug een plezier is om ze te horen, vele keren beter dan op vinyl.

The Cure - Sportpaleis 12 nov. 2016 (anv.be)

Ik heb meer aangepaste versies van nummers gehoord dan op vorige concerten, meer nummers die lager gezongen werden dan normaal ook, maar Smith is en blijft een vakman die ten allentijde toonvast is. Zijn uitgebreid afscheid van het publiek op het einde deed me wat vrezen dat dit een écht afscheid was. Maar zijn laatste woorden waren ‘see you again’… oef. En ze speelden 2 nieuwe nummers! Ik kijk nu al uit naar die nieuwe CD… en naar mijn 17de Cure concert ;-)

The Cure - Sportpaleis 12 nov. 2016 (anv.be)

(2/3de van het concert vooraan, op een meter of 10 voor het podium bijgewoond. Het laatste deel iets verder af, om aan lucht en drinken te geraken.)

Setlist:
Shake Dog Shake, Fascination Street, A Night Like This, All I Want, The Walk, Push, In Between Days, Sinking, Pictures of You, High, Lovesong, Just Like Heaven, Jupiter Crash, From the Edge of the Deep Green Sea, One Hundred Years, Give Me It
1st encore: It Can Never The Same, Burn, A Forest
2nd encore: Step into the Light, Want, Never Enough, Wrong Number
3rd encore: The Lovecats, Lullaby, Hot Hot Hot, Friday I’m in Love, Boys Don’t Cry, Close to Me, Why Can’t I Be You?

For the record: dit was mijn 16de Cure concert.
Verslag van mijn 15de Cure concert: https://www.anv.be/blog/2012/06/29/the-cure-op-werchter-game-set-match/
Verslag van mijn 14de Cure concert: https://www.anv.be/blog/2012/05/27/nummer-14-is-eentje-om-te-onthouden/
Van het 13de: https://www.anv.be/blog/2008/03/15/the-cure-gisteren-in-het-sportpaleis/
En van 1 tot 12: https://www.anv.be/blog/2007/09/29/the-cure/

AnV background image