29 jun 2012

The Cure op Werchter : game, set, match.

The Cure - Werchter 2012

Game, set, match. Ik zou niet weten hoe ik het concert van The Cure gisterenavond anders zou moeten omschrijven. Het was alweer perfect. Uitschieter: de 8 minuten durende kippenvel versie van ‘From the Edge of the Deep Green Sea’: magistraal. Kippenvel en tranen in mijn ogen, gisterenavond, en vandaag ook al 3 keren. (video:  http://youtu.be/ie-f1Sm2aig minuut 32:18).
Het geluid was net als op Pinkpop perfect, en deze keer ook mijn zicht op het podium: ‘k ben tot mijn vreugde helemaal vooraan geraakt, er stond slechts een man/vrouw of 7 voor mij, praktisch allemaal van mijn lengte: zelden zo een goed beeld gehad! Ik dacht wel eens dat ik naar een concertfilm op groot scherm aan het kijken was, maar dan viel het mij weer in dat het zo ongelofelijk goed beeld was omdat het écht voor mijn ogen gebeurde Glimlach.

Mooi uitgebalanceerde playlist ook, enkel The Hungry Ghost viel er voor mij tussenuit. Kortom: ook nummer 15 was er eentje om te onthouden, ondanks Werchter Knipogende emoticon.
Het viel trouwens al bij al reuze mee gisteren :-) : ‘k was pas om 21u daar, dus nergens oponthoud: vlotte rijweg, vlotte wandeling (wel wat moeten rondrijden om de auto nog kwijt te raken), vlot de wei op, vlot bonnekes gekocht, vlot pintjes besteld, door de hitte die ook vlot leeggedronken, én ‘k ben zelfs redelijk vlot naar voor gewandeld langs de rechterkant. Toen ik daar groene pijlen zag oplichten tussen hekken om in de zone voor het podium te geraken, ben ik ook die vlot gepasseerd. En toen die kerstliedjeszanger die voor The Cure op het hoofdpodium stond vertrok, bleek er nog een smal doorgangspoortje te zijn naar de hemel. Toen dat openging werd er wel even geduwd, maar zie daar: de sint-pieter van dienst liet me binnen, en dus stond Anneke doodgelukkig helemaal vooraan aan dat grote podium. Werchter en ik: misschien komt het toch nog ooit goed Knipogende emoticon.

Setlist:
Open, High, The End of the World, Lovesong, Push, Inbetween Days, Doing the Unstuck, Just Like Heaven, From the Edge of the Deep Green Sea, Pictures of You, Lullaby, The Walk, Bananafishbones, Play For Today, A Forest, Primary, Shake Dog Shake, The Hungry Ghost, Wrong Number, One Hundred Years, End
Encore: Friday I’m In Love, Boys Don’t Cry.

For the record:
dit was mijn 15de Cure concert.
Verslag van mijn 14de Cure concert:
https://www.anv.be/blog/2012/05/27/nummer-14-is-eentje-om-te-onthouden/
Van het 13de:
https://www.anv.be/blog/2008/03/15/the-cure-gisteren-in-het-sportpaleis/
En van 1 tot 12:
https://www.anv.be/blog/2007/09/29/the-cure/