BLOG

Nieuw doek, nieuwe locatie: alweer een nieuw begin: Artist Residency week 12

Woe 20 juni

Mijn schilderij “Charbon de Beringen 4” is klaar! Ik heb het de laatste dagen verder afgewerkt. Je kan de finale versie gaan bekijken van 10 februari tot 3 maart op mijn tentoonstelling “Charbon de Beringen” in Cultuurcentrum Casino Beringen. Morgen begin ik aan mijn derde een laatste grote schilderij hier, op alweer een andere plaats van dit fantastische gebouw :-).
Het is toch een beetje met spijt in het hart dat ik van deze plaats wegga.

Do 21 juni

Geïnstalleerd :-) Ik ben mijn schildersezel de hele dag voor- en achteruit aan het schuiven geweest om de perfecte plaats te vinden in alle lichtomstandigheden. Deze plaats is OK, hier heb ik alleen rechtstreeks zonlicht tijdens de middagpauze.

Empty canvas, fresh start - final piece of my Artist Residency

Vr 22 juni

Mag ik u voorstellen: het onderwerp van mijn laatste grote schilderij :-): de kolenwasserij, en deze cabine. Dit betekent dat ik terug in het zicht sta, in de bezoekers ruimte. Maar deze keer heb ik geen schrik van de bezoekersgroepen. Ik voel me ondertussen helemaal op mijn gemak in deze omgeving, en ik ben niet meer zoekende. Ik weet wat ik ga doen met dit doek, ik heb een plan dat ik kan uitleggen, en ik heb vertrouwen in de afloop. Een héél ander gevoel dan toen ik hier begon, bijna 3 maanden geleden…

Zo 24 juni

Ik moet wel uitkijken waar ik loop hier… gedaan met achteruit wandelen :)

 

Samenvatting Artist Residency week 12

Een nieuw doek op een alweer een nieuwe locatie: omdat op dezelfde plaats blijven nog nooit iemand vooruit gebracht heeft ;-).

 

An Vanderlinden background image