BLOG

Wanneer het resultaat je verwachtingen overtreft: Artist Residency week 11

Ma 11 juni

De lijm heeft nu tijd genoeg gehad om te drogen, dus ben ik vandaag begonnen met de overtollige steenkool weg te borstelen, en mijn doek terug recht te zetten. Het komt in orde, zo te zien. Dat doet deugd, na alweer een paar uren in het ziekenhuis gezeten te hebben met een zoveelste nieuwe uitbraak van mijn oogonsteking.

painting - workin in progress by An Vanderlinden

Di 12 juni

Puzzelen met steenkool, dag 5. Ik vulde het laatste ‘bovenste compartiment’ en experimenteerde met verschillende variaties en groottes van steenkool om de onderste compartimenten op te vullen.

puzzling with coal day 5 ;-)

coal tests An Vanderlinden

Woe 13 juni

Puzzelen met steenkool dag 6: ik ben er bijna. De lagere compartimenten vullen nu de opening tussen de trap en de hemel op ;-).

"charbon de beringen 4" painting in progress

Do 14 juni

Nu is het tijd om alles wat op te lichten: ik heb mijn schilderij afgestoft, en licht toegevoegd.

adding more light to my painting - An Vanderlinden

Vr 15 juni

Deze namiddag moest ik weer naar UZ Leuven voor mijn oogontsteking, maar ik kon het niet laten om nadien toch terug naar Beringen naar te rijden. En ik kon het ook niet laten om toch ook nog wat glanzende banen toe te voegen, ook al had ik mijn propere kleren aan :-).

Artist at work

Zo 17 juni

Mijn schilderij is zo goed als klaar, maar ik moet nog een deel details afwerken. Vandaag ben ik steenkool komen bijplakken aan de rand van de cabine, en ondertussen heb ik opnieuw heel erg genoten van de ruimte rondom mij. Hoe dikwijls mag ik vertellen hoeveel ik van dit gebouw hou? Dat doe ik echt. Fantastisch gebouw, zo zalig om hier te mogen werken!

unloading floor coal preparation plant of Beringen, Belgium. Temorary Art Studio of visual artist An Vanderlinden

seef coal preparation plant

Samenvatting Artist Residency week 11

Soms overtrefhet resultaat je verwachtingt en… en dat voelt fantastisch goed :-).

An Vanderlinden background image