BLOG

Trap naar de hemel, en puzzelen met prachtige nieuwe steenkool: Artist Residency week 10

Ma 4 juni

Ik heb een trap naar de hemel gemaakt vandaag 😉. Moet nog drogen deze nacht…

Di 5 juni

Kijk ik ben aan het multitasken: mijn “stairway to heaven” aan het inspecteren en tegelijk verstoppertje aan het spelen voor een groep bezoekers :-).
Wat mijn trap betreft: de hemel zal nog even moeten wachten, ik ben de onderste trede vergeten te maken :-/

An V playing hide and seek for vistors in mining museum

Vandaag ben ik vooral lang bezig geweest met uitdenken & uitproberen hoe ik die stuurcabine ga invullen. Ik wil een overgang van licht naar donker maken met steenkool. Maar het resultaat van mijn testen volstond niet. Toen kwam mijn be-MINE beschermengel langs. Ik legde hem uit wat ik aan het doen was, en dat ik eigenlijk grotere stukken steenkool zou moeten hebben. “Oh maar dat hebben we ook. We zullen er straks samen gaan halen.” :-)))

coal tests visual artist An Vanderlinden

Woe 6 juni

Hij kwam inderdaad terug gisteren, en nam me mee naar kolenwasserij 4. Daar lagen mooie grote stukken steenkool. Dus ben ik vandaag bezig geweest met uitproberen hoe ik zo groot mogelijke dunne schijven kan maken van die steenkool. Niet gemakkelijk, maar het resultaat is erg veelbelovend. Hier word ik heel blij van!

coal slices An Vanderlinden

Do 7 juni

Puzzelen met steenkool :-)

Vrij 8 juni

Puzzelen met steenkool, dag 2. Een geduldswerkje dat me eerlijk gezegd op de duur op mijn zenuwen begint te werken. Gelukkig kan ik ter afwisseling nog wat steenkool kleiner kloppen met een hamer ;-)

An vVanderlinden art with coal

Za 9 juni

Puzzelen met steenkool, dag 3

AnV puzzling with coal on canvas

Vandaag ter afwisseling ook wat restauratiewerken aan mijn trap uitgevoerd, en eindelijk die onderste trap gemaakt.

Stairway to heaven is almost fixed :)

Samenvatting Artist Residency week 10

Ik maakte een trap naar de hemel, en er kwam een beschermengel mij prachtig nieuwe steenkool brengen: van een match made in heaven gesproken :-)

An Vanderlinden background image