BLOG

Testresultaten! Komt dat zien komt dat zien. #ShareTheBlack

Et voila, dit zijn de resultaten van de tests die ik deed met Stuart Semple’s Black v 1.0 (beta). Dit is het meest matte, zwarte kunstmateriaal dat op dit moment beschikbaar is voor iedereen (behalve voor Anish Kapoor).

Zwartste zwart test – deel 1

Ik ben begonnen met het begin (yep, soms ben ik logisch :-): het maken van de verf, want het geleverde materiaal bestaat uit een doosje zwart poeder (pigment), en een flesje vloeistof (base, basis dus). Bij deze zwarte verf draait het net om die “base”, want dit is een SUPER base. En dat is niet gelogen. Deze basis neemt echt veel meer pigment op dan elke andere basis die ik probeerde. Over het meegeleverde pigment was ik iets minder enthousiast, dus ben ik maar meteen op onderzoek uitgegaan. Kon ik het beter maken?

Zwartste zwart test – deel 2

Het zwartste zwart uit mijn test deel 1, is dat echt zwarter dan de verf die je gewoon in de winkel kan kopen? En hoe zit het met het licht?
Zwart slorpt alle licht op, dus het meest matte zwart zou het zwartste zwart moeten zijn… maar lijkt glanzend zwart meestal niet veel donkerder dan mat zwart?

Zwartste zwart test – deel 3

Ik had een nieuw schilderij dat op 1 ‘detail’ na klaar was. Ik wachtte op deze nieuwe zwarte verf om het af te maken, en dat is dus ondertussen gebeurd:

Conclusie

Is dit het zwartste zwart? Neen. Helaas. Mocht dat wel zo zijn, dan zou het licht geen invloed meer hebben. Er is dus nog werk aan de winkel. Maar net daarom heeft Stuart Semple dit product op de wereld los gelaten: zodat iedereen het kan uitproberen en kan laten weten hoe het verbeterd kan worden. Dus dit was mijn bijdrage aan #ShareTheBlack. Bij deze is mijn missie volbracht. Enfin, voorlopig.

 

PS: mochten de filmpjes om 1 of andere reden niet werken op deze pagina: je kan ze gewoon op YouTube bekijken. Zoek daar op anv.be of volg gewoon deze link.

An Vanderlinden background image