Helaas, u hebt geen schilderij van mij.

Read this in: English

Zo’n 1 à 2 keer per jaar krijg ik een mail waarin iemand zegt “dat hij een werk van mij gekocht heeft”, en dan wil hij/zij weten wat dat waard is… aiai. Dat gaat dus àltijd over een reproductie die in 2006 in de Aldi, genummerd en gesigneerd, verkocht werd. Ik ben toen een week aan het ondertekenen geweest, echt krampen in mijn arm.

Reproducties zijn goede foto afdrukken van, maar geen schilderijen. De originelen zijn olieverf op doek, en die heb ik nog steeds zelf.

foto van de reproducties & de originele schilderijen naast elkaar - anv.be

Ik ben het eens terug gaan opzoeken, mijn foto’s van toen het palet met repro’s net geleverd was. Ik krijg spontaan terug schrijfkramp in mijn arm bij het zien van de stapels Smile.

stapel reproducties in 2006 - anv.be

Om hier even op de meest voorkomende vraag te antwoorden: die afdruk gaat helaas niet echt veel waard zijn.
Maar ik heb nog genoeg échte schilderijen te koop :-).

2 thoughts on “Helaas, u hebt geen schilderij van mij.

  1. AnV Post author

   Ja hoor, ik vind het ook echt niet erg dat mensen dat vragen, alleen een beetje grappig. Als ze die reproductie nog lang bijhouden, gaat die op de duur wel wat waard zijn. Per slot van rekening staat mijn handtekening erop ;-)))). Het is echt super als mensen na mijn antwoord reageren met een “oh maar dat is niet erg, ik zie het werk heel graag”.
   Maar 1 keer had ik een Franstalige man aan de lijn, en die was kwaad, die wou mij niet wou geloven. Hij had dat gekregen van een oude man en die had hem verteld dat dat heel veel waard was. Dat mijn frans niet zo geweldig is droeg duidelijk niet bij tot mijn geloofwaardigheid.

   Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *