Rock Herk: het festival waar je nooit oud wordt.

Op welk festival kom je nog steeds exact dezelfde mensen tegen als pakweg 20 jaar geleden? Op welk festival word je niet om de haverklap onder de voeten gelopen door een meute jongeren die snel snel van podium willen wisselen? Waar kan je tussen 2 optredens door nog rustig een pintje blijven drinken met die teruggevonden vrienden van weleer? En, absoluut geen detail als het over een muziekfestival gaat: waar programmeren ze echt elk jaar steengoede gitaarmuziek?  Rock Herk!

Wil ik nu zeggen dat jullie volgende jaar allemaal moeten gaan? Neeeeeeeeeee, want dan is het om zeep! Blijf weg als ge er nog nooit geweest zijt, ‘t zit daar vol met grijzende mensen die zich nog 20 voelen, bah, allende!

The Sheila Divine op Rock Herk 2017

The Sheila Divine

Dit gezegd zijnde: wat een supereditie was 2017 weer. Normaal bewaar ik het beste tot het laatste, maar nu begin ik er gewoon mee: The Sheila Divine. Miljaar dat was goed! Maar écht goed. Beregoed. Zo goed, dat ik er niet goed van ben. Echt.
Die gasten komen heel gewoon zelf soundchecken 10 minuten voor hun set, en spelen daarna de pannen van het dak. Ik stond vooraan, en werd helemaal weggeblazen door hun nummers. Zo hard, dat toen ze Hum speelden, er tranen uit mijn ogen liepen. Zoveel wind ;).
Helaas werd ik na een aantal nummers ook weggeblazen door een iets te enthousiast aan de knopkes draaiende gast achter de PA. Het geluidsniveau werd ondraaglijk voor iemand die, jawel, haar oordopjes vergeten was mee te nemen. Brilpoetsdoekjes in mijn oren bleken niet goed voor de geluidskwaliteit, dus ben ik toch maar wat verder van het podium gaan staan. Kwestie van vandaag ook nog naar muziek te kunnen luisteren.
De setlist kan je nalezen/beluisteren op setlist.fm

De rest


Brutus - Rock Herk 2017Sorry, anderen, dat ik jullie nu oneerbiedig op een hoopje “de rest” gooi.
Sorry Brutus, jullie waren ook echt goed. Wat een band. Wat een energie. Wel jammer dat de zangeres haar stem er de eerste helft van de set niet tegoei doorkwam.

 

The Whispering Sons - Rock Herk 2017Sorry The Whispering Sons, jullie waren méér dan goed. Niet zo fantastisch als die eerste keer dat ik jullie zag in de MuziekODroom, maar dat was ook een heel andere omgeving. Bangelijke nummers. Wanneer komt White Light  uit? Ik kom nog eens kijken als jullie terug in een zaal spelen. Blijven gaan!

Meuris - Rock Herk 2017En sorry Meuris, dat ge bij op hetzelfde hoopke gegooid wordt. Jullie vlogen er direct in, maar zijn daarna wel ietske rustiger geworden. Enfin, de setlist was rustiger dan ik gewoon ben, en dat vond ik een beetje jammer. Maar begrijp me niet verkeerd: voor de rest puik!

MillionaireMillionaire - Rock Herk 2017, die wou ik zeker ook echt gezien hebben, al is dat niet 100% mijn ding, goed is het alleszins. Ik kan nu niet zeggen dat ik ze écht gezien heb (zie foto), maar ik kan ook niet zeggen dat ik ze echt goed vond.
Mensen – smaken – etc. ;-).  Volgens manlief, die een stuk groter is dan mij en dus wél zag wat er zich op het podium afspeelde, was hij wat teveel show aan het verkopen. Tja. Mensen – smaken – etc. ;-).

Rock Herk 2018

Ik zag op hun facebook pagina  dat de datum voor Rock Herk 2018 al vastligt: 20-21 juli. Bij deze alvast een warme oproep aan de organisatie, want ik hoorde dat jullie van “meer en groter” dromen: NIET doen!  Dan worden jullie een festival zoals er elk weekend wel eentje is, en dan komen wij allemaal niet meer.
Het enige dat jullie in de loop der jaren gaan moeten aanpassen, is de breedte van de inkom: volgens mij past daar geen looprekje tussen.

AnV background image