BLOG

Art Brussels 2017

Vrijdag ben ik naar Art Brussels geweest in de Tour & Taxis: wow! Ik ben echt al heel erg lang niet meer naar een kunstbeurs geweest, omdat ik er de laatste keer een degout aan had overgehouden. En migraine. Schreeuwerige kitsch in veel te smalle gangen, bwerk. Maar van Art Brussels dit jaar ben ik echt enthousiast. Ruimte, lucht, geen overdaad op een enkele gallerie na. Nee, mooi.

Ik ben ook erg enthousiast over een deel, voornamelijk Belgische, gallerijen. Ik ga er wat meer bezoeken in het vervolg. Hieronder wat foto’s van dingen die ik echt de moeite vond. Er waren er meer, maar ik had enkel mijn gsm bij om foto’s te maken (dom dom dom), dus een aantal foto’s zijn gewoon niet gelukt.

Art Brussels 2017 - Pascal Convert @ Galerie Eric Dupont
1 van mijn favorieten:
Artist: Pascal Convert
Galerie Eric Dupont, Paris

Art Brussels 2017 - Johan Creten @ Almine Rech Gallery
“Fallen angel” prachtig werk van
Artist: Johan Creten
Almine Rech Gallery
Ook op de stand van Galerie Transit vind je werk van Johan Creten.

Art Brussels 2017 - Pearl Lam Galleries
Indrukwekkend…
Artist: Chun Kwang Young (het werk waar de vrouw voorstaat, jammer genoeg)
Pearl Lam Galleries

Art Brussels 2017 - David Altmejd @ Xavier Hufkens
en dit zeker ook!
Artist: David Altmejd
Xavier Hufkens, Brussel

Art Brussels 2017 - Kim Simonsson @ Galerie ForsBlom
Dit vond ik eigenlijk vooral grappig. Maar zeker niet slecht. En de foto was voor een keer echt goed gelukt ;-)
Artist: Kim Simonsson
Galerie ForsBlom

Art Brussels 2017 - Galerie Ronchini
Dit vond ik ook een heel mooie stand. Ik ken jammer genoeg niet alle namen van de kunstenaars, maar
Artist stitched artworks: Rebecca Ward
Galerie Ronchini

Art Brussels - Van Oers @ RossiContemporary
En het was een fijne verrassing om een gelukkige John Van Oers tegen te komen op de stand van RossiContemporary. We hebben nog samen op PHIKO gezeten (hij een jaar hoger op Beeldhouwen), eeuwen geleden. Trots. De schilderijen van Marie Rosen die in dezelfde stand hangen zijn ook erg mooi.
Artist: John Van Oers
RossiContemporary

Ach, er was nog zoveel goed: Axel Vervoordt Gallery, heel erg goed maar mijn foto’s ervan niet, Sofie Van de Velde, …
en eerlijk is eerlijk: er hangt ook een massa werk op Art Brussels dat mij totaal niets zegt. In een hoop landen viert de kitsch blijkbaar hoogtij. Maar dat is niet erg, want 1 dag is anders vèèl te kort om alles te kunnen zien. En de goei dingen die ik gezien heb, vond ik zo goed, dat ik echt enthousiast ben.  Dus komt uit die luie zondagse zetel en rep u naar Brussel: na vandaag is het gedaan!

AnV background image