BLOG

Goede voornemens: bewijzen

Et voila, bij deze de bewijzen dat ik het jaar goed begonnen ben. Nee, je krijgt geen foto van de weegschaal, en ook niet van een sportende An ;-). Ik ga me hier veiligheidshalve bij het artistieke houden. Alhoewel…

1) Foto’s van mijn nieuwe schilderijen om mijn portfolio bij te werken: check!

Bewijs A: fotograaf Kevin in actie op de tentoonstelling Zwart Licht
Zwart Licht, fotograaf Kevin van Photomatic Design in actie

Bewijs B: say hello to “X14”, olieverf op doek, 70 x 90 cm, gemaakt in november ‘16. Bijnaam: Beringen.
X14 - oil on canvas - An Vanderlinden - AnV.be
Er hebben nogal veel nieuwe schilderijen de bijnaam Beringen gekregen, omdat deze reeks teruggaat naar mijn eigen oorsprong: Beringen dus. Daar komen mijn ouders vandaan, daar ben ik geboren.
Bij sommige schilderijen zie je dat aan hun kleur (rood/zwart), bij andere aan het beeldend onderwerp van het schilderij, bij nog andere schilderijen zit het in het gebruikt materiaal. Dikwijls is het een combinatie van 2 van de 3, zoals in X14 hierboven.

En ga ik nu bezig blijven met Beringen? Nope. Ik ben aan de voorbereiding van de volgende reeks begonnen.

2) Zolder gaan verkennen: check!

Terril Zolder, zicht op Beringen

Miljààr ‘t was koud bovenop de terril van Zolder vorige donderdag! Maar het was raar maar waar de enige terril in de omtrek waar ik nog geen foto’s was gaan trekken, dus heb ik moedig de kou getrotseerd ;-).
Op de foto hierboven: zicht op Beringen.
Foto onder, van links naar rechts: As, Waterschei, Winterslag, Houthalen.

Terril Zolder zicht op Genk (anv.be)

Maar toen had ik nog geen bruikbare foto’s van de Zolderse schachtbok, dus hop de auto terug in, naar het Zolders mijnterrein.

zolder-schachtbok

Tot mijn vreugde ontdekte ik daar ook de warmte van ZLDR luchtfabriek. Wat een gat in mijn cultuur! Het nieuws dat de restauratie van dat gebouw klaar is was me helemaal ontgaan. Dus ook het nieuws dat het gewéldig knap gedaan is, en dat je het vrij kan bezoeken.
Later dit jaar wijd ik daar ongetwijfeld nog een apart blog artikel aan, want ik trok er veel te veel mooie foto’s, en was iéts teveel onder de indruk van het gebouw. En van de vriendelijkheid van de man achter de balie ;-).

Ze hebben trouwens ook een facebook pagina, die van ZLDR luchtfabriek:
http://www.facebook.com/LUCHTFABRIEK/
En weet je wie dat nog heeft tegenwoordig, zo’n facebook pagina?
IK!

3) Eigen Facebook pagina: check!

Zie http://www.facebook.com/anv.be
Ik heb het lang, heel lang, niet willen doen, zo’n facebook pagina maken. Ik heb er wel een dozijn redenen tegen: privacy, eigendom, vrijheid, …. Dat soort dingen dus. Ik kan er een uur over zagen als je wil.
Plus: het is zo vreemd, aan mensen vragen om jou leuk te vinden.
Maar langs de andere kant, tja…
Enfin, ik ben dus overstag gegaan, en je kan mijn strabatsen dus nu ook daar volgen. Maar niet zo goed als hier, want hier, op mijn eigen site, is iédereen welkom, en niet alleen de mensen die deel uitmaken van een clubje.

4) Mensen nog eens aan mijn tentoonstelling herinneren: check!

Spoei u hè mannen, ge hebt nog maar tot en met zondag om (nog eens) naar Zwart Licht te gaan kijken. Openingsuren vind je hier, en hier. Tot binnenkort! :)

An Vanderlinden background image