BLOG

Halkidiki (1), een vat vol verrassingen

Een gevolg van het veel te druk hebben, er absoluut tussenuit willen, en bijgevolg bijna lukraak een last-minute bestemming kiezen, is dat je totaal onvoorbereid vertrekt, en ter plaatse van de ene verbazing in de andere belandt.

Tsantali Halkidiki Rose wijnZo boekte ik in mei een weekje Halkidiki. Reden, buiten mijn gekende Griekenland liefde: ik was er nog  nooit geweest, en de Halkidiki rose wijn van Tsantali is al jaren met grote voorsprong mijn lievelingswijn. Helaas vind ik die sinds eind vorig jaar niet meer in de winkel, ook niet online. Toch niet op de plaatsen waar ik er naar zoek. Ik stuurde zelfs een smekend mailtje naar de Griekse producent om te vragen waar ik het kon kopen, maar dat bleef onbeantwoord… dus zat er maar 1 ding op: het vliegtuig nemen.

We verbleven in Arnea. Dat lijkt een beetje op het Griekse woord voor lams (arni), dus ik dacht dat ik wel goed zat. Lekkere wijn, en lekker lamsvlees, in Griekenland: een onklopbare combinatie. Viel dàt even tegen.
De eerste keer dat we gingen eten, bleek het antwoord op onze vraag naar rose wijn helaas exemplarisch te zijn voor heel de vakantie: we hebben alleen rood en wit, geen rose.
HOEZO geen rose? Ik drink al jaren rose uit Halkidiki!

Op naar de supermarkt: de spaarzame flessen rose die we vonden, bleken vergezeld van de benaming “Macedonian”. We hebben er een paar geproefd: bah. Een compleet, maar dan ook compleet andere smaak dan die van mijn lievelingswijn.
Een hele week zijn we in Halkidiki geweest, en niet 1 lekker glas rose gevonden, niet 1. En ik die dacht dat ik naar het mekka van de Griekse rose wijn was gereisd :-s.

Bij deze een tip: als ge nog iets goed te maken hebt met mij,
of mij gewoon een heel erg groot plezier wilt doen: een fles Halidiki rosè van Tsantali, exact zoals op bovenstaande foto, is alleszins een goed begin ;-).

An Vanderlinden background image