22 jun 2015

Paris, mon amour

Parijs, zicht vanaf het dak van Gallerie LafayetteSommige berichten van mij geraken nooit af, zo lijkt het wel. Zo botste ik net op dit bericht, dat al van juni vorig jaar staat te wachten op de laatste aanvullingen, en de beslissende duw op de verzendknop.
Al een jaar… dat wil dus zeggen dat het dringend tijd is om terug naar Parijs te gaan! Want de goede gewoonte van vroeger om elk jaar met het academie op studiereis naar Parijs te gaan, heb ik met veel liefde terug ingevoerd in mijn leven. Parijs, dat is en blijft zuurstof: ongebreideld musea bezoeken, op wandel- en metro afstand: zàààlig.
Dit jaar staat de tentoonstelling van Velázquez in het Grand Palais het hoogst op mijn lijstje. Wordt vervolgd. Volgend jaar of zo ;-)
Hieronder, dan toch, mijn bericht van vorig jaar.

Juni 2014
Het is alweer geleden van het laatste weekend van mei, onderstaande uitstap naar Parijs. Zalig! Maar het Picasso Museum is NOG ALTIJD niet terug open:-(. Geduld is een mooie deugd ;-).

Er zijn zoveel musea dat ik kan blijven teruggaan en telkens andere dingen zien. Deze keer was Musée d’Orsay aan de beurt. Ongelofelijk die urenlange wachtrijen aan de ingang, terwijl je gewoon kan binnenlopen als je op voorhand een ticket koopt via het internet. Zo blij dat ik dat gedaan had!

Musée d'Orsay

Pont des art  (mei 2014)Onderweg voorbij de De ‘Pont des arts’ gekomen… die gaat écht bezwijken vrees ik, onder het gewicht van al die slotjes.
(edit: een paar dagen na ons bezoek verscheen in de media dat die brug inderdaad te zwaar was en de slotjes moesten verdwijnen. Ondertussen zijn ze ook echt weg.)

En volk dat er overal was, volk, niet te doen. De vorige keren gingen we in de winter, dan is het er duidelijk veel rustiger dan nu.Louvreplein voor het Louvre

Jardin des Tuileries
Vooral op zondag, in de Jardin des Tuileries was het echt over de koppen lopen.

Het leek wel alsof de beeldhouwer van dit werk erg ver in de toekomst kon kijken, want gepast is het wel, bij al dit drukte.

Beeld van Henri Vidal, in de Jardin des Tuieries, Parijs.

(Henri Vidal, 1864)

PS: de allereerste foto van dit bericht, bovenaan: die is getrokken vanaf het dak van Gallerie Lafayette. De eerste keer (!) dat ik daar kwam, en meteen op het dak gaan staan :-).