05 nov 2014

En de kunstenaar, hij ploeterde voort ;-)

AnV - work in progress

De spanning stijgt… nog een paar weken en het is zover, mijn solo tentoonstelling in Houthalen (30 november). De laatste weken ben ik bezig geweest met dingen die, vrees ik, typisch geworden zijn voor mij… namelijk met dingen waar ik niets van af ken maar die ik toch uitgevoerd wil hebben voor een tentoonstelling Glimlach.
Ik had een idee, maar nog veel te weinig technische kennis om het ook te kunnen uitvoeren. Gelukkig kan een mens in het keramiekcentrum in Genk technische begeleiding krijgen, daar heb ik dan ook dankbaar gebruik van gemaakt… alleen had ik dat beter al een half jaar geleden gedaan, want met kennis alleen kom je er natuurlijk niet, ervaring is ook heel erg mooi mee genomen. Ik zou het betreffende “ding” opnieuw maken moest ik er nog de tijd voor hebben (al heb ik er wel al direct 2 van gemaakt, en daar bovenop nog 2 x een plan B), maar aangezien keramiek moet drogen voor het de oven in kan, is mijn tijd op. Misschien maar goed zo, ik heb namelijk al genoeg nieuwe St-Barbara’s gemaakt dit jaar om daar op te hangen, ik heb gisteren nog 7 kleintjes geglazuurd weggebracht om te laten bakken… en van die ben ik gelukkig redelijk zeker dat ze goed gaat zijn :).