BLOG

Ha, ik ben dan toch niet de enige

die een mail stuurde naar Colruyt om te vragen waarom ze aardappelen uit Israël verkopen. Ik zie net dat ik 2u geleden een antwoord ontving, en dit artikel: “Colruyt verkoopt geen voedsel uit bezette gebieden – Het Belang van Limburg” verscheen een klein uur geleden op het Belang, dus ik veronderstel dat alle antwoorden tegelijk verstuurd zijn.

Het is al iéts. Het feit dat ze een antwoord sturen wil zeggen dat ze de vraag meerdere keren gekregen hebben, en dàt stemt me een beetje hoopvol, dat er steeds meer mensen zijn die kritische vragen versturen naar politici en bedrijven. Want het is al lang duidelijk dat WIJ degene zijn die het moeten doen. WIJ, gewone mensen die geen enkel persoonlijk en -vooral- geen enkel economisch belang hebben in of met israel. Wij, MENSEN die gedegoûteerd zijn door de beelden die we dagelijks te zien krijgen, die beseffen dat het om mensenlevens gaat en niet om centen. Blijf die petities tekenen, blijf mails sturen, blijf vragen stellen, kom op straat: dit MOET STOPPEN.

Een tip om Israëlische producten te vermijden in de winkel:
Kijk naar het land van herkomst, of als je het helemaal grondig wil doen: installeer de Buycott app op je smartphone,
sluit je aan bij de “Free Palestine campaign” en scan de producten in de winkel waarvan je niet zeker bent waar ze vandaan komen,
de app vertelt je dan of het bedrijf betrokken is of niet.
Zelf heb ik alvast een pot Nutella ingescand: die is niet betrokken in het conflict, OEF! :-))

AnV background image