BLOG

Manifesta 9: 3x is scheepsrecht

Gisteren met ouders en zus Manifesta bezocht, voor mij mijn 3e en langste bezoek, tot nu toe. Iéts zegt me dat het niet mijn laatste bezoek was ;-).
Ik ben ZO onder de indruk van dat gebouw, ik vind het echt heerlijk om daar rond te lopen, die ruimte, dat licht, die geur, … ik zou er zo mijn schildersezel willen plaatsen. 
En ik vind het fantastisch dat ons mijnverleden zo in het zonnetje geplaatst wordt. Het mijnmuseum zelf had wel nog wat meer plaats mogen krijgen wat mij betreft: dat is tenslotte toch waar alles rond draait.

stalen steenkool, Mijndepot WaterscheiMijndepot Waterschei

Qua kunst behoren deze schilderijen van Magdalena Jitrik tot mijn favorieten van de tentoonstelling.
Manifesta 9 : Magdalena Jitrik

En de vele vele vele etsen van Michaël Matthys.

Manifesta 9 : Michaël Matthys

Het meest indrukwekkende is, alleen al door zijn grootte, het textielwerk dat je op alle foto’s over Manifesta ziet, maar dat ik hier nu niet plaats omdat het te bewolkt was: ik heb namelijk al gemerkt dat het veeeel mooier oogt als de zon schijnt :-). En o ja, die foto’s met die engelenvleugeltjes van Igor Grubi´c zijn zo mooi. Maar ik ontdek iedere keer weer nieuwe dingen. Uiteraard zijn er ook ‘werken’ (meer ‘verzamelingen’) waarvan ik echt niet begrijp waarom die op een biënnale terecht gekomen zijn. Gelukkig kan ik daar makkelijk overheen kijken: het gebouw overheerst meestal ;-).

An Vanderlinden background image