About

favoriete quote
“Everyone wants to understand art. Why don’t we try to understand the song of a bird? Why do we love the night, the flowers, everything around us, without trying to understand them?”
Pablo Picasso

Over deze blog
Wil je weten hoe iemand die haar dagen vult met multimedia design en schilderen geestelijk gezond blijft? Simpel: niet. Maar regelmatig naar Griekenland gaan helpt wel, net zoals me af en toe eens flink laten gaan op deze blog :)

Ik ken u ergens van!
Wel ja, dat zou kunnen, ik durf soms mijn huis wel eens te verlaten ;-)
Hieronder een kort overzichtje van vragen:

– Zijt ge een zusje van …
het antwoord is ja als de naam die je in gedachten hebt Lieve, Hilde, Bart of Miet is. In dezelfde categorie (en onder het motto onderschat NOOIT ‘senioren’ : Zijt ge een dochter van René en Paula? Yup!

– Zijt ge niet nog ooit bij de Chiro geweest?
Dàt is lang geleden, maar ja hoor, de Chiro van Houthalen Centrum om precies te zijn, van de kaboutertjes tot en met leidster (2 jaar van de Kwiks, 1 jaar van de Aspi’s). Op gewest vergaderingen kwam je me ook wel eens tegen, en ja, ik heb zowel het IK als het SB gevolgd in Heusden.

– Hoezo Houthalen? Zijt ge niet van Heusden afkomstig? Of van Zolder?
Deze vraag kreeg ik vroeger héél dikwijls, en wel om volgende reden: in Houthalen viel niets te beleven, in Heusden-Zolder daarentegen … Dus fietste ik elk weekend naar 1 van beiden, om te gaan fuiven in De Poort, Het Kuipershof, De Distel, Het Jak of Ons Huis, of bij gebrek aan fuiven pinten (lees:Hoegaerden) te gaan pakken in Den Dolle Heering, wat trouwens voor eeuwig in mijn geheugen gegrift staat als het beste café dat er ooit geweest is.

– Maar ik kwam u toch in Lummen tegen, denk ik?
Tja, toen Den Dolle zijn deuren sloot, moest ik toch érgens naartoe, niet? Gelukkig kocht ik toen mijn eerste auto, waardoor ik wat verder geraakte in mijn zoektocht naar een nieuwe thuishaven. Zo kwam ik ook wel eens in de Club9 in Koersel, maar bleek dat ik in Le Baudouin in Lummen het meeste bekende volk (van De Dolle dus) terugvond, dus werd dat mijn nieuw stamcafé. En laat dat nu net de plaats zijn waar Dee mij gevonden heeft :-)

– Café Café in Hasselt?
Bien sûre! Café Café is geopend op de dag dat Dee en ik getrouwd zijn. Aangezien Gil niet naar onze trouw kon komen omdat zijn café openging, zijn wij na onze trouwfuif dan maar het café gaan sluiten voor die dag. Iets wat we daarna nog heel veel gedaan hebben, we woonden er maar een paar straten vandaan. In 2001 hebben we een huis gekocht in Runkst, en sindsdien zitten we véél minder in het café.

– Ik ken u niet van het nachtleven! Maar van waar?
Hmmm, even denken… ik heb zéér tegen mijn zin op het St-Paulus college gezeten in Houthalen, ik heb met heel veel plezier op PHIKO in Hasselt gezeten, en het valt me nu op hoe ik denk dat je je zo’n dingen alleen afvraagt als het dus echt al héél lang geleden is dat je me ooit zou tegengekomen zijn :-)
O ja, ik ben ook een paar jaren als monitrice mee naar Zwitserland geweest met Intersoc. 1 keer in Davos, 1 keer in Dissentis. En ik heb jaren vakantiewerk gedaan in Hengelhoef, achter de toog.

– Maar euh : waart ge niet blond?
Euh, ja. En neen, mijn haren waren toen niet geblondeerd, en ik heb ze nu ook niet donker gekleurd. Het is raar, maar ik ben pas rond mijn 26ste donker geworden. Zou verstand dan toch met de leeftijd komen? ;-)
Nu lijkt mijn haar zelfs donkerbruin, maar als ik lange tijd zon krijg worden ze weer lichter en is het donkerblond. Mischien word ik wel terug echt blond als ik naar Griekenland verhuis! Al zal het dan eerder grijs zijn, vrees ik :-)

En als je er nu nog niet uitkomt, dan mail je me maar! :-)