BLOG

Pareltje in Brussel: Expo Chun Kwang Young in Villa Empain

Ik ontdekte het werk van Chun Kwang Young dit jaar op Art Brussels, en ik was helemaal verkocht. Toen ik las dat hij een solotentoonstelling kreeg in Villa Empain, stond dat bezoek hoog op mijn lijst. Terecht, zo bleek. Beiden zijn imposant.

Tentoonstelling Chun Kwang Young

Chun Kwang Young

detail werk van Chun Kwang YoungWat is dàt allemaal? Wel, dat zijn kleine pakjes, hanji pakjes. Chun Kwang Youn is een Koreaanse kunstenaar, en hanji is papier dat gewonnen wordt uit schors van moerbeibomen. Het wordt in Korea sinds de negende eeuw gebruikt als verpakking, om op te schrijven of drukken, als isolatiemateriaal en om geneesmiddelen in te bewaren (leert de tentoonstellingsgids mij ;). Miljaar die mens moet veel geduld hebben, maar het resultaat is echt prachtig!

 

Chun Kwang Young in de kelder van Villa Empainwerk van Chun Kwang Young

Villa Empain & tentoonstellling Mondialité

Ook prachtig is de jaren ‘30 villa zelf, die je helemaal doordwaalt terwijl je die andere tentoonstelling bekijkt, Mondialité. Van die heel gevarieerde groepstentoonstelling apprecieerde ik vooral de schilderijtjes van Wilfredo Lam en van Walter Price. Maar die mensen met een oude duikershelm op ga ik ook niet snel vergeten, net als dat grote roze boek en dat spuuglelijk zilveren gordijn.

Villa Empain

Villa EmpainVilla Empain

Had ik trouwens al verteld dat de villa ook een zwembadje heeft?

Zwembad Villa Empain

Daar geven ze soms een feestje, zoals op 27 augustus bijvoorbeeld, dan is er een Summer Party aan dit zwembad. Vol = vol lees ik op de website. Dat gaat wel het geval zijn, denk ik.

Expo’s Chun Kwang Young & Mondialité lopen nog tot 27 augustus in Villa Empain, Franklin Rooseveltlaan 67, 1050 Brussel
Alle informatie op de website van Villa Empain.

Op die Franklin Rooseveltlaan was ik overigens ook nog nooit geweest. Amai, chique dinges. Vooral het Delunehuis (Delunekasteel eigenlijk) aan de overkant, dat gerenoveerd wordt door/tot de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten.

An Vanderlinden background image