19 nov 2015

Wie we hier hebben…

oogdruppelsals dat niet mijn voorraad oogdruppels is voor het komende half jaar. Opnieuw? Neen, nog a-l-t-i-j-d. Het is een verhaaltje zonder einde geworden: gisteren was het exact 2 jaar geleden dat ik naar Leuven ging met een nieuwe oogonsteking. Die is gelukkig al lang weg, maar de nieuwe behandeling bestaat uit “beter voorkomen dan genezen”, dus is 4x per dag deze druppels gebruiken de onderhoudsdosis geworden. Wat er handig aan is: zo heb ik het altijd in huis en kan ik meteen mijn dosis verhogen naar de normale 6 per dag vanaf het moment dat ik iets voel opkomen, om zo die ongein in de kiem te smoren voor hij zichtbaar wordt voor de dokters. Dat had ik een maand geleden voor, nu is het gelukkig weer rustig. Soms denk ik dat ik me er bij moet neerleggen, dat ik er nooit meer vanaf geraak, maar hoe zeggen ze dat ook al  weer… “hoop sterft laatst”. Juist.