30 jun 2015

Griekenland. Met een bang hart afwachten.

Iedereen die me een beetje kent weet dat ik enorm veel van Griekenland hou, en van zijn inwoners. Ik volg het nieuws erover dan ook op de voet. Als er mensen zijn die dit lezen en nog altijd denken dat de huidige schuldenberg hun eigen schuld is, lees alsjeblieft dit artikel, het verslag van de commissie die moest onderzoeken hoe het zo ver is kunnen komen:

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/06/19/aan-alle-eerlijke-journalisten-die-de-publieke-opinie-echt-willen-informeren

Of kijk naar de diagrammen bij dit artikel, en zie waar al het geld naartoe is:
http://www.stocktradingnieuws.com/economie/het-vuile-spelletje-rond-griekenland.html

Ik ben niet gewoon verontwaardigd, ik ben niet kwaad, ik ben razend. En dan begrijp ik er nog lang niet alles van, want economie is niet mijn sterkste vak. Maar met wat ik nu weet ben ik blij dat er in Griekenland eindelijk politici opgestaan zijn die nee zeggen. Ook topeconomen zeggen dat de Grieken gelijk hebben. Nu onze politici nog …

Update 14/7:

vroeger, in dit geval een paar weken geleden, zou ik mezelf op de eerste plaats een europeaan genoemd hebben, en pas nadien kwam Limburger / Vlaming / Belg. Nu ben ik diep beschaamd dat ik in een land woon dat deel uitmaakt van de europese ‘unie’. #thisIsACoup #notInMyName