Ik ben een Girl Geek

Belgian Girl Geeks @ Microsoft Echt. Tot die conclusie kwam ik gisterenavond toen ik (eindelijk) voor het eerst naar een Belgian Girl Geeks event ging. Daarvoor dacht ik van mezelf dat ik een beetje ‘te alternatief’ ben om een echte Girl Geek te zijn. Ik zit halftijds met mijn handen in de verf en klei in plaats van op mijn Smart Phone te tokkelen, ik durf het huis wel eens verlaten zonder dat kleinood op zak te hebben, en ik durf mijn pc wel eens een volledige dag af te laten staan. Een hele dag, stel je voor!

Dat ik de andere helft van de tijd geconcentreerd naar 2 grote schermen zit te turen en ondertussen html5 en CSS schrijf alsof het een Nederlandse tekst is, dat ik designs aanpas en omzet naar nieuwsbrieven die ik even integreer in Messagent of Campaign Monitor vind ik de normaalste zaak van de wereld, net zoals files in- en uitchecken via SourceSafe of SVN, of uploaden via ftp. Maar naar het schijnt vindt NIET iedereen dat normaal, sterker nog, er zijn mensen die geen flauw idee hebben over wat ik het heb. Gewoon, mijn werk, en dan nog het makkelijke deel ervan. JQuery scripts debuggen bijvoorbeeld, dat vind ik heel wat lastiger.

Maar ik dacht dus niet dat ik een échte Girl Geek was… tot ik gisterenavond naar de voorstelling van de Microsoft Surface pro 3 aan het kijken en luisteren was. Iemand vertelde over zijn gebruikservaring, en ik dacht regelmatig “ja hallo, hebt ge nog nooit windows8 gezien of wat?”. Ik vond namelijk alles ‘logisch’ werken, gewoon, zoals op mijn Windows Phone, en andere dingen ‘gewoon, zoals op mijn windows 7 pc’” . Handig en makkelijk allemaal. De Surface pro 3 is namelijk een tablet, maar dan wel eentje met de mogelijkheden van een echte PC: zalig om overal mee naar toe nemen! En chique! Maar na afloop was ik verwonderd dat ik niet meer technische details te horen had gekregen, en toen besefte ik het ineens: oh-my-god, ik vind het raar dat ik niet meer technische details te horen heb gekregen… ik ben écht een geek. Emoticon met brede lach

Nog gekker werd het toen ik de inhoud van de goody bag zag: ooooh, doosjes met het Windows logo op! Zo cooooool! In de auto al een beetje ‘liggen moozen’ tussen de doosjes, eens thuis direct alle lichten aan en uitladen die handel. Manlief en ik waren even enthousiast bij het uitpakken van die spulletjes, een paar dingen zijn alvast met hem mee naar kantoor vandaag Glimlach. De rest ligt hier te pronken, en te wachten op die Surface pro 3 die ik ga winnen :-).

mijn bureau

PS: eigenlijk had ik het toch al aan mijn eigen bureau kunnen zien, dat ik een ‘girl-geek’ ben: kijk maar eens naar mijn ergonomisch keyboard en muis :), en dat ding onder mijn tas thee… dat is mijn mousepad van Macromedia waar ik maar geen afscheid van kan nemen (zo jammer dat adobe dat overgenomen heeft), en dat daarom nu met een glazen plaatje bovenop dienst doet als onderzetter. De rest zijn reissouvenirs (schelpjes uit Kreta en Malaga, komboloi uit Kreta, engeltje uit Hamburg), en cadeautjes… girly genoeg, niet?

AnV background image