Pukkelpop 2014… kon beter

The Shelter - het gras IS groener aan de andere kant! ;-)Zo, voor alle mensen die de ‘Wow Pukkelpop was weer een geweldig feestje!’ berichten overal meer dan moe zijn, is hier mijn mening: gelukkig waren er The Queens of The Stone Age, want anders was mijn zaterdagticket weggegooid geld geweest.

Misschien ben ik gewoon een verwend nest, maar voor mij is Pukkelpop té geworden. Te groot. Te druk. Te commercieel. Te succesvol. En dit jaar voor mij ook helaas voor het eerst muzikaal te min. Het grote probleem is dat je tickets veel te vroeg moet kopen, als enkel nog maar de headliner bekend is, of het is uitverkocht…

Queens of the stone Age op Pukkelpop, 18 seconden voor het begin van het concertDit jaar kocht ik dus tickets voor zaterdag, toen ze bekend maakten dat the Queens of The Stone Age zouden spelen. Ik ging er vanuit dat er nog veel goede groepen zouden bijkomen…  maar het was in mijn haar krabben toen ik de uiteindelijke affiche zag. Op het eerste zicht niets dat mij echt boeide op zaterdag. Dance, rap en reggae zijn niets voor mij, nooit geweest. Gitaren moet ik hebben.

”Jammer, maar geen probleem, op Pukkelpop ontdekken we altijd goede nieuwe groepen dus dat komt wel in orde”, dacht ik. Dacht ik. Online wat groepen beluisterd en ons programma samengesteld… voor het eerst niet tegoei blijkbaar, want er was niets beter dan verwacht, integendeel: alles viel tegen :(
Ik moet ‘gewoon’ het oude idee in mijn hoofd dat Pukkelpop alternatief is schrappen. Als je op het hoofdpodium QOTSA programmeert tussen rap/reggae en Dance, ben je geen alternatief festival meer. Jammer. Heel jammer.

AnV background image