BLOG

De vogel uit de boom kijken

duiven in een wilgwilg vol vogels 
De vogel uit de boom kijken, veel meer dan dat doet de kat van de buren niet. In deze boom wachten op het moment van de foto 1 grote bonte specht, 1 ekster, 4 bosduiven, 5 vinken en 1 keep tot de kat verdwenen is. En verdwijnen zal ze. Uit verveling, of omdat iemand achter het venster vindt dat je vogeltjes met rust moet laten in de winter, ook al ben je een kat Knipogende emoticon

Grote bonte spechtNog nooit hadden we zoveel vogels in de tuin als deze winter. Ik denk ook niet dat we ze al ooit ZO veel eten gegeven hebben :-). Naast bovenstaand lijstje vogels, zie ik dagelijks ook een paar merels, een roodborstje, pimpelmezen, koolmezen en heggemussen aan tafel komen. Regelmatig ook een groenling, een paar gewone mussen en een tortelduif. En heel af en toe een goudhaantje, een winterkoninkje en een tros staartmezen.
Telkens ik mijn hoofd nét iets te snel boven mijn pc-scherm laat uitkomen om naar buiten te kijken, vliegen er een stuk of 8 vinken weg van het verschieten. En als ik geen enkele vogel onder de tafel zie zitten, weet ik dat de kat ergens op de loer ligt. Ze zal vroeger moeten opstaan, wil ze ooit een vogeltje vangen. Voor de kantooruren, om precies te zijn Knipogende emoticon.

Vinken onder de tafel

Keep

AnV background image