27 jun 2012

Rock Werchter: bah!

Morgen ga ik naar mijn 15de Cure concert, en voor het eerst heb ik er geen bal zin in. Reden: de plaats. Ik hààt Rock Werchter. Echt. Ik word al claustrofobisch als ik er nog maar aan denk, aan die veel te veel mensen op die veel te kleine toegangswegen met veel te veel wandelen (*) voor je de wei kan bereiken. Die wei, die dan weer veel te klein is voor die veel te veel mensen die veel te druk doen. Ik krijg al braakneigingen als ik er nog maar aan denk, aan die verschrikkelijk smerige wc units met die blauwe vloeistof. En dan gaat het ook nog eens lekker warm worden morgen: jeuj! Door mijn lengte kom ik met mijn neus zo net tot aan de oksels van de meeste mannen. Bah.

Jaren geleden al heb ik al gezworen dat ik enkel en alleen nog naar Werchter ga als The Cure komt, maar ik denk dat ik mijn regel ga uitbreiden met "en als er geen ander Cure concert in een straal van 200 km rond mij plaats vindt waar ik naar toe kan gaan". Of Rock Werchter moet er serieus op vooruit gegaan zijn, sinds mijn laatste bezoek, zo’n, euh … 12 jaar geleden.

Maar toch: moest er iemand mij een VIP-ticket / bandje kunnen bezorgen: please do so! Ik zal u heel dankbaar zijn! Enkel en alleen al om in de backstage naar de wc te kunnen gaan: zo een propere, die ge met water kunt doorspoelen: de hemel op een festival!  (en standaard op Pinkpop!)

(*) kom mij niet af dat ik met het openbaar vervoer moet gaan hè! Ik was van plan om dat te doen, dan moet ik tenminste geen uur wandelen telkens tussen parking en wei. Maar wat blijkt? De NMBS legt geen extra nachttreinen in voor Werchter… en The Cure speelt minimum tot half 1. Om midden in de nacht een uur of 2 – 3 in een stationsgebouw te gaan liggen wachten tot de eerste trein vertrekt ben ik nét iets te oud geworden. Dus de auto dan maar weer :-(.