2 weken slapen en eten in Kreta is gelijk aan?

+ 3,5 kg! Flink hè ;-) Nu vallen er allicht wat mensen achterover, aangezien ik eindelijk terug op gewicht geraakt was (-12 kg meneer, lang leve de ww :-), maar het was het allemaal waard! Vooral de dagen dat het me echt niet ging overdag was dat lekker eten ‘s avonds zoooo zalig. En ik heb regelmatig gedacht: ‘en wat dan nog, na de vakantie zijn er 2 opties: ofwel gaan mijn amandelen eruit en kan ik 2 weken enkel nog maar door een rietje eten, en in het beste geval moet ik terug diëten, wat ook niet erg is ten opzichte van het alternatief.’

Wat van de 2 het nu gaat worden, wel, dat weet ik nog niet, maar ik heb goede hoop dat het diëten gaat worden :-) Ben na de terugvlucht direct naar de dokter gegaan, ik verwachtte de dag nadien weer zo ziek als een hond te zijn, maar dat was niet geval! Jippie! Mijn amandelen zijn nog altijd opgezwollen en doen me bijgevolg pijn, maar ik had geen acute ontsteking meer zei de dokter, en het ziekgevoel is weggebleven tot nu toe. Sweet! Ben nog niet echt fit te noemen, maar alleszins veel beter!

Misschien was het Kretenzische middel tegen keelontsteking dan toch het enige echte werkende? Een vriend vertelde me dat hij zo aan het trekken van zijn amandelen ontsnapt was, 20 jaar geleden: nà de antibiotica kuur, iedere dag ‘s morgens (voor ge iets eet of drinkt) en ‘s avonds gorgelen met een dik half glas water, daarin een koffielepel zout en het sap van 1 citroen. 3 minuten gorgelen telkens, en dat een maand lang blijven volhouden. Ik ben daar in Kreta mee begonnen, aangezien ik toch niks anders kon doen, en die maand zal ik volmaken. Of het gaat volstaan om mijn amandelen te redden weet ik niet, heb nog altijd pijnstillers nodig, maar het gaat de goede kant uit :-)
En die kilo’s? Wel, er zijn er al 2 weer verdwenen :-))