14 mei 2009

De kleerkast

De T-shirt afdeling van mijn kleerkast puilde uit. Niet een beetje, maar zo erg dat de inhoud spontaan nieuwe afdelingen begon te bouwen en al een vakbondsafgevaardigde verkozen had. Hoog tijd om in te grijpen dus.

Een paar naamloze t-shirts gingen er makkelijk uit: stikversleten, veel te groot, onder de verf … geen probleem. Maar waaruit bleek zowat 75% te bestaan? Memorabilia. En dat je Memorabilia niet zomaar weggooit is erg duidelijk als je naar de jaartallen kijkt die sommige van die dingen vertonen. Je kan ze zelfs makkelijk in groepen onderverdelen. De eerste is erg voor de hand liggend als je me een beetje kent:

Cure t-shirts

Cure t-shirts dus. De oudste, helemaal links, dateert van – I kid you not – de jaren ‘80. Oerlelijk, maar ach, het was mijn allereerste… Nog in het rijtje: t-shirts gekocht op optredens in 1996, 1998 en eentje van hun allereerste website, dat moet ook ergens in 1996 geweest zijn.

t-shirt PINGVan websites gesproken: met mijn aller- aller- aller- eerste website heb ik ooit een prijsje gewonnen, namelijk deze T-shirt van PING. Zegt PING je niets? Wel, het was de opvolger van Tornado, de allereerste firma die ons met het internet verbond. PING werd later ook weer overgenomen, enzoverder enzovoort ;-) De t-shirt zelf was veel te groot om aan te doen, maar ik was zo fier als een gieter meneer :-)

t-shirt Men@Work En daaruit groeide mijn liefde voor het internet meneer, en ik ben nog altijd heel blij dat ik bij Men@Work mocht beginnen, in 2000. Dus wie ben ik om deze leuke t-shirt weg te doen? Ook al heb ik ook nog een fleece met hetzelfde logo, en een dito sjaal?

En met welke programma’s maakten we dingen voor dat internet? Met die van Macromedia natuurlijk!

 t-shirts Macromedia 

Hebben we dan alles gehad? Euh … neen, bijlange niet! Laten we er ook de liefde bijhalen:

IMG_0438wat dacht je van dit aandenken aan de dag dat Dee en ik voor het eerst met elkaar gepraat hebben? :-)

Zaten ook nog in de kast: reis souvernirs: t-shirt gekocht op onze huwelijksreis in ‘96, t-shirts gekocht op uitstapjes naar Praag, Barcelona, en uiteraard Griekenland. T-shirts van in de tijd dat mijn zus en ik nog geregeld in Lille verbleven, gekocht in een belachelijk goedkope chaotische winkel die ik mij nog helemaal voor ogen kan halen.

En van Dee gesproken, het rijtje t-shirts dat ik ooit via hem gekregen heb is ook om U tegen te zeggen. Gaande van een hoop T-shirts van radio NRJ zelf (door mezelf ontworpen dan ook nog eens), over een hoop T-shirts van muziekgroepen dankzij zijn job als Music Director aldaar, tot T-shirts van events waar hij ooit gewerkt heeft. Formule 1, Francorchamps 1998 meneer? In mijn kleerkast.

t-shirt Hengelhoef En kijk, tot mijn verbazing heb ik zelfs nog een t-shirt teruggevonden dat deel uitmaakte van mijn ‘uniform’ toen ik begin jaren ‘90 vakantiewerk deed in Hengelhoef! Die is zo zacht dat ik hem wel kan bewaren als ‘slaap-t-shirt’, niet?

Plaats maken in de kleerkast? Misschien moeten we de logeerkamer toch maar verbouwen en er een dressing van maken :-)

De kleerkast: deel 2

Je vindt bovenstaande al erg? WACHT maar. Het ergste moet nog komen! Ik ga nu bewijzen dat ik het niet van een vreemde heb, zo t-shirts niet kunnen weggooien. Want wàt kreeg ik, pakweg 2 jaar geleden van mijn eigen moeder? Dit:

 

Ik zal het even verduidelijken door ze boven op mijn eerste foto album te leggen:

IMG_0003

IMG_0008

Jaartallen? onderste foto: 1978. bovenste foto: 1975.
No comments ;-)