29 mrt 2009

Voetbal commentatoren …

Dat het niet erg goed gaat met onze Rode Duivels hun campagne voor het komende WK weten we ondertussen allemaal wel. Maar zolang het mathematisch nog mogelijk is, is het mogelijk dat ze zich nog plaatsen. Punt.
Al zou volgens mijn bescheiden mening een andere trainer wel gigantisch helpen. Weet hij nu nog altijd niet dat hoge ballen zelden aankomen bij de Rode Duivels? En lijkt het niet heel erg logisch dat de grootste jongens het gemakkelijkst hoge ballen opvangen? Heeft ie nu echt het lengte verschil tussen de spelers van Bosnië en die van België niet opgemerkt? Tsss. Volgens mijn zelfde bescheiden mening hebben we momenteel wel een ploeg die barst van het talent. De bal over de grond laten rondgaan en snelheid maken kan wel degelijk met deze ploeg. Maar ach ja, wie ben ik natuurlijk.

Maar in tegenstelling tot wat je nu denkt heb ik me gisteren niet zozeer aan het spel geërgerd, maar wel aan de commentaar. Wanneer o wanneer gaan ze die lullende drama queen van ne Frank Raes eindelijk eens ander werk geven? Djeezus, echt, ik kan er niet meer tegen. Is het nu zo moeilijk om naar het spel te kijken en correct te vertellen wat er gebeurt? Neen, en maar doorzagen dat hij geen flauw idee heeft in de hoeveelste minuut we zitten, om dan tot de conclusie te komen dat hij een goal gemist heeft. Altijd hetzelfde met die man, blijven doorzagen over iets wat totaal naast de kwestie is (die 30 keer dat hij verteld heeft waar Gert Verheyen zijn vrouw heeft leren kennen zijn nog lang niet verteerd) en zo opgaan in zijn eigen verhaaltje dat hij vergeet dat hij eigenlijk commentaar moet geven op hetgeen er op dat eigenste moment op het veld gebeurt. Prioriteiten stellen noemen ze zoiets allicht. Volgens mij liggen die van hem totaal verkeerd.
Kunnen ze voor de wedstrijden van de nationale ploeg niet eens voor een co-commentator zorgen? Geen professionele zagevent, maar een echte supporter die zijn team enthousiast aanmoedigt, en dus door het gezaag heen begint te roepen en tieren als er iets gebeurt op het veld. Voetbal avonden zouden een pàk aangenamer worden.

P.S. : Filip Joos is wel geheel OK :-)