BLOG

nieuwjaarskaartje: the making of

1 van de meeste gehoorde reacties op mijn nieuwjaarskaartje was: hoe hebt ge dàt gedaan? Wel, euh, aangezien ik alles met mijn GSM gefilmd heb een niet echt onterechte vraag :-)

Een paar illustraties:
– hoe film je met een gsm een schrijvende hand, wetende dat die gsm 100% stil moet liggen… mmmm.. je gaat op zoek naar alle hulpmiddelen die je kan vinden, zoals daar zijn : krukken en houten latten :-) Het helpt echt wel om een schildersatelier en bijbehorend materiaal te hebben.
mijn gsm lag op de zwarte latjes die je ziet, en ik euh, lag op de grond achter de rechtse kruk, met mijn arm tussen de stoelpoten door
– hoe ik door die kaart heen gegaan ben? men neme een leeg spieraam (voor de leken: het houten kader waarrond schildersdoek gespannen wordt) en je plakt daar een groot papier op vast. Dan zet je je gsm op een statief, zoekt een hulpje dat het spieraam vasthoudt, en je duwt je hoofd erdoor. Het eindresultaat na een paar pogingen ziet er zo uit:

Van wit papier naar kerstkaart, dat is uiteraard computerwerk. Heb bij deze al de videobewerking functies van photoshop cs3 extended uitgeprobeerd… en goedbevonden :)

AnV background image